On the road! Sydney - Byron Bay... - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Barbara Ham - WaarBenJij.nu On the road! Sydney - Byron Bay... - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Barbara Ham - WaarBenJij.nu

On the road! Sydney - Byron Bay...

Door: Barbara

Blijf op de hoogte en volg Barbara

25 November 2008 | Australië, Byron Bay

Hoi allemaal!

Hier ben ik weer en dit keer met een berichtje wat niet vanuit Sydney gemaakt is! Inmiddels ben ik samen met Moniek (met wie ik dus in Den Bosch gewerkt heb) en Penelope (26 jaar oud en kint uit Canada) vertrokken langs de Oostkust. Doel: Met oud en nieuw in Cairns zijn om daar met mensen die ik dus eerder heb leren kennen oud en nieuw te gaan vieren!

Afgelopen woensdag de 18e november zijn we vertrokken. Het afscheid in het hostel was echt heel lastig. Mensen met wie ik al ruim 6 weken samen zat ging ik ineens niet meer zien. Het betere ervan was dat iedereen (ongepland) deze week zou beginnen met reizen naar overal en nergens en dus zou het na de week toch niet meer hetzelfde zijn als voorheen. Toch bleef het een lastig afscheid en zijn we door onze beste vrienden in het hostel uitgezwaaid! Lastig en emotioneel begon ik met rijden door Sydney! Wat een crime... vreselijk! Maargoed we reden naar Ikea, dat zou onze eerste stop worden. Eerst dus wat spullen gekocht voor de van zoals boxen waar we alle spullen in konden doen en alles wat we nodig hebben om te koken en te eten.

Na de Ikea doorgereden om maar Sydney te verlaten. Moniek en Penelope wilden eigenlijk terug naar het hostel maar zo kwamen we Sydney natuurlijk nooit uit. We zijn dus gewoon verder gereden. Onze eerste stop was vlakbij Belmont, hier hebben we midden in een woonwijk aan de kant van de weg geslapen. Hartstikke heet met 3 in het 2-persoonsbed maar het ging op zich prima.

De volgende ochtend zijn we naar het strand in Newcastle gereden. Newcastle zelf stelde op zich weinig voor maar het strand zou heel goed zijn. Toen we hier eenmaal goed en wel oplagen begon het 5 minuten later natuurlijk kai hard te regenen (en ineens!) rennen naar de van dus en daarna afgelopen met de pret. We namen een douche (ja, we moeten vanaf nu gebruik maken van de douches aan het strand!) en zagen John en Steve (2 Canadezen met wie we eerder in het hostel hadden gezeten) Zij bleken al 4 dagen hier op het strand te staan en diezelfde middag door te rijden naar Seal Rocks, iets meer in het noorden. We besloten hetzelfde te doen en zetten onze tocht voort.

Eind van de dag kwamen we aan in Seal Rocks, we dachten echt dat dit heel veel voorstelde maar dat bleek uiteindelijk niet. We waren dan ook blij toen na een fikse regenbui John en Steve hier ook aankwamen en we weer een ander kletspraatje met ze konden hebben. In de avond hebben we Jahtzee gespeeld en eigenlijk wilden we ook popcorn maken maar omdat er een enge vent schreeuwde dat hij de politie zou bellen als we hier zouden overnachten (was natuurlijk verboden) besloten we het kalm aan te doen. We bleven natuurlijk wel overnachten en dat zonder problemen.

Volgende ochtend werden we in de stralende zon wakker aan de zee natuurlijk. Prachtig! En helemaal een droom als je op nog geen 100 meter afstand hele groepen dolfijnen ziet zwemmen! Dit is iets wat je niet gauw ergens meemaakt. We hebben een ochtendje op het strand doorgebracht en zijn vervolgens doorgereden richting Port Macquarie.

Dit is een havenplaatje wat veel mensen overslaan maar wij zijn hartstikke blij dat we het toch gezien hebben! Heel rustig, wel echt vol toeristen, maar heerlijk aan zee, heel veel stranden en een hele relaxte atmosfeer. Heerlijk! We hebben weer een tijdje op het strand doorgebracht, de douches gebruikt en hier ook gekookt. De auto hadden we voor de nacht op een parkeerplaats gezet vlakbij de haven. Een rustige plek waar niemand zei dat we niet mochten slapen. Mensen waren eerder heel nieuwsgierig en wilden graag een kijkje nemen in de van en weten hoe we nou als backpackers reizen. Echt leuk die interesse! Mensen zijn hier veel vriendelijker als in Nieuw Zeeland bijvoorbeeld.

In Port Macquarie hebben we veel door het dorpje rondgelopen en uiteindelijk 2 nachten geslapen. Ook bezochten we het Koala Hospital, echt een aanrader als je hier bent. Dit hospital vangt koala's op die langs de weg met problemen kampen of bijvoorbeeld brandwonden etc hebben. Je betaald geen entree alleen een donatie en kunt hier alle zieke koala's zien. Echt heel lief, kun je ook op de foto's zien. En Floor, kun je je nog herinneren dat je vroeger altijd aan het vernevelapparaat moest? Zelfs de koala's moeten dat hier! Het was op zich nog een vrij groot hospital en het mooie was dat de koala's eigenlijk gewoon in hun eigen leefomgeving hier zitten. Ik had me echt bedjes voorgesteld en infusen natuurlijk, dus dit was een beetje raar!

Na Port Macquarie zijn we doorgereden naar Coffs Harbour. In Coffs Harbouw was eigenlijk niet zo heel veel bijzonders te zien. We hebben hier wat rondgelopen door het dorpje en uiteindelijk aan het strand geparkeerd. Waar moesten we nu weer slapen? Op veel plekken is het echt verboden dus lastig om iets gratis te vinden langs de weg of parkeerplaats. We ontmoeten tijdens etenstijd 2 Zweden (Lotta en Thomas) en we besloten met hen een stukje door te rijden richting de haven van Coffs Harbour. Hier hebben we 'savonds kennisgemaakt in het donker op een picknickbankje. Ook hier was overnachten verboden maar niemand die er iets van heeft gezien of gezegd. In de avond heb ik lekker buiten geslapen want het werd me toch iets te warm en te krap in de van snachts. Op mijn matje tussen de 2 wagens (onze en die van de Zweden) heb ik lekker liggen slapen. Deed me weer een beetje aan scouting denken!

De volgende dag zijn we in Coffs Harbour naar een Nederlands miniatuur-village gegaan: Clog Barn. Hier had je allemaal molentjes en kerkjes die je in Nederland terugvind. Heel schattig, wel klein en je betaald 5 dollar, maar leuk om even een stukje Nederland te zien. Ook kun je pannenkoeken eten maar dat hebben we verder niet gedaan.

Vanuit Coffs Harbour zijn we vrijwel in een keer doorgereden naar Byron Bay waar we nu zijn. Deze plaats staat bekend als het surfparadise van de oostkust. Het is er inderdaad een stuk drukker, veel backpackers en surfers. Een leuk plaatsje maar als ik het vergelijk met Montanita in Ecuador, dan was Montanita een eeeeeecht surfers paradise!

Maargoed in Byron willen we een paar dagen blijven. Vanochtend zijn we betrapt met slapen op een plek waar niet mocht, gelukkig was het een vriendelijke agent en hadden we 5 seconden om in te pakken en zijn we verplaatst naar de een rustplaats iets verderop aan de snelweg. Daar nog even geslapen en nu gaan we straks een camping zoeken!

Dit was mijn verhaaltje weer, zoals je ziet weer zat te vertellen. Mijn volgende berichtje zal alle fotos van afgelopen weken bevatten. Klik weer op de link naar keuze en bekijk de fotos! Reactie achterlaten kan volgens mij onder de fotos als je wil!

Groetjes aan allemaal en tot volgende keer!

Beso!
Barbara